mintak pendapat

Go down

mintak pendapat

Post  yakuza_viper on Tue Feb 02, 2010 8:45 am

salam kengkawan....aku ada membe yg br nak main DSLR..dia tny aku antara D5000 dgn D3000 mn lg bgs untuk fotografer yg br nak pegang DSLR... Question

yakuza_viper
Kadet
Kadet

Posts : 5
Join date : 2010-01-24

View user profile

Back to top Go down

Re: mintak pendapat

Post  angkaradurja on Tue Feb 02, 2010 10:27 am

huhuhu....baguih la cmtu....perkara pertama yg perlu diteliti adalah berkenaan dengan berapa jumlah wang yg beliau sanggup keluarkan dari 'wallet'.....bak kata cina kedai henset kt pertama : BERAPA LU BUDGET?
avatar
angkaradurja
Leftenan Muda
Leftenan Muda

Posts : 103
Join date : 2010-01-01
Location : jitra-port klang-bukit mertajam-jitra

View user profile

Back to top Go down

Re: mintak pendapat

Post  yakuza_viper on Tue Feb 02, 2010 10:48 am

bajet member kwn dlm 2k lebih la.dia br nk blaja men DSLR.aku pun xtau mn yg ok

yakuza_viper
Kadet
Kadet

Posts : 5
Join date : 2010-01-24

View user profile

Back to top Go down

Re: mintak pendapat

Post  i.spy on Thu Feb 04, 2010 12:42 am

Kalau nak dibandingkan antara D5000 dgn D3000 dah tentu D5000 labih okay. Dari segi spec mmg advantage pada D5000 la. Tapi, kena faham jugak D5000 punya kekurangan contohnya takde built in af motor so kena pakai AF-S lens yang harganya lebih mahal.

Tapi lebih elok kalau pegi kedai dan cuba pegang dua2 kamera tengok yang mana serasi dgn kita. Kalau beli D3000 pun rasanya okay, duit extra tu boleh beli aksesori eg flash...

i.spy
Kadet
Kadet

Posts : 27
Join date : 2010-01-17

View user profile

Back to top Go down

Re: mintak pendapat

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum